Utolsó kommentek

CsigaOvi-blog

A kecskeméti hírös társaság kalandjai egy csokorba gyűjtve. Nevünk származása: Egyik "kedves" kecskeméti forgalmistánk szólogatott be nekünk mindig fotózás közben, azzal a kedves mondattal, hogy "óvoda megszűnt, haza lehet menni". Az ovi az innen származik, a csiga pedig a Volán logóból, hogy mégiscsak legyen valami kötődése szakterületünkhöz.

Savaria és környéke - Part 1

2011.08.06. 11:41 bop308

Május első napjaiban volt szerencsénk bejárni Vas megye jelentős részét, konkrétan Szombathely, Kőszeg, Körmend, Szentgotthárd és Sárvár képezték a felhozatalt. Busszal utaztuk végig a több mint 300 km-es utat. Kecsótól Soltig a szokásos LEZ-869 jutott, onnantól az IES-056 - Tiszás kékvolvo. Meglepően kényelmes volt, kellemesen csalódtam a típusban. Odaérve tapasztaltuk, hogy milyen változatos az időjárás. Sárvárnál még sütött a nap, Szombathelyre érve már szakadt az eső, de utána nemsokkal már újra előbújt a nap a Kőszegi hegység mögül.

Az első napon inkább csak rákészültünk a hétfői rohamra, viszonylag nyugisan telt. Hétfőn aztán nyakunkba vettük a várost. Az Ady téren kezdtünk, ahol kiválóan lehet lőni a beérkező vasakat. Jöttek is szép sorban és szerencsénkre a Sárváriak vezérgépe az AAT-222 is betévedt. Hát mit mondjak, nincs túl jó bőrben.

Mivel én alapvetően "csuklósbuzi" vagyok, ezért örültem a helyközis 280-asoknak is, meg persze a Rábáknak is. :)

Ezután át 435-ösöztünk a Vasútállomáshoz, ahol a helyi járatok nagy része található. Itt sajnos Credokon kívül mást nem nagyon láttunk, bár az itt elhaladó 3-as járaton lévő két csuklós kocsi miatt érdemes volt kinézni.

Mivel a 435-öst meg kellett volna várni, míg kiér a végállomására és visszajön, a 280-as pedig a másik irányba tette meg ugyanezt, ezért kinéztünk az osztott kocsik tárolójára, ami nem messze innen egy társasház udvarán található. Itt állt az április óta majdnem teljes Decathlon reklámot viselő AAT-267.

Mire visszaértünk, pont jött a két csuki, Olad felől a DZA-027, Kámon felől pedig a KAY-332

Ezek után elmentünk ebédelni, majd egy rövid kőszegi kitérőt követően délután, majd este is lőttünk egy pár képet. Szerencsére dolgozott a Vasi Volán egyetlen szóló Rábája, a hosszított kivitelű Contact 102-es.

Késő délután befutott Pestről az egyetlen E98-as is. Érdekes, hogy ezt a kocsit küldték Pestre, a Lion's Coachot pedig Győrbe.

Este pedig egy érdekes busszal találkoztunk. A tescos kocka Merci helyett ezt az ex BKV-s 260-ast dobta be a ClaudiBus.

A következő részekben vidéki, kisebb üzemegységekhez kalandozunk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://csigaovi.blog.hu/api/trackback/id/tr283129666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bop308 2011.08.06. 12:18:44

@Trendliner: Nem igazán vitték túlzásba a melózást azok se. Vasárnap volt 909, meg szombaton 910 osz jónapot.

bobalt · http://www.volanosoldalak.hu/ 2011.08.07. 13:42:27

@Trendliner: Na, azokhoz mák kell, szökőévente egyszer vannak a telepen kívül.

bézséká 2011.08.09. 21:32:33

A cím az találó! :D

bop308 2011.08.09. 22:41:15

@bézséká: Naugye! :P Tudunk mi a akarunk.
süti beállítások módosítása